Ehelyett az érzelmi evés az érzelmi éhségre adott válasz

Ezenkívül az emberek kis százalékának vannak SM tünetei, de az MRI-vizsgálatok eredményei nem mutatnak mielinváltozást. Mások MRI-eredményei SM-nek tűnnek, de nem azok. Ezért az orvosok többre hagyatkoznak, mint egy MRI-vizsgálatot az SM diagnosztizálására. A diagnózis felállítása előtt orvosa figyelembe veszi az SM tüneteit, az MRI-eredményeket és egy neurológiai vizsgálatot.

MRI használata az MS monitorozására

Miután diagnosztizálták az SM-et, az MRI segítségével nyomon követhető a betegség előrehaladása. Az MRI-t arra is használják, hogy megítéljék, mennyire működik az Ön SM-kezelése.

Az SM gyulladást okozhat az agyban, amely jön és megy. Az SM bizonyos típusai aktívabbak, mint mások, és az MRI jó képet ad arról, hogy mennyire aktív a betegség, mondja Dr. Lublin.

Az MRI-vizsgálat előtt intravénásan beadható egy gadolínium nevű javítóanyag, hogy segítsen orvosának megállapítani, mennyire aktív az SM. „A gadolínium általában túl nagy molekula ahhoz, hogy bejusson az agyba” – mondja Dr. Black –, de amikor az SM-gyulladás aktív, a gadolínium átjut, és megvilágítja a sérült területeket. ”

Az MRI-vizsgálat elvégzésének gyakorisága az SM tüneteitől függ. “Nincsenek szigorú szabályok, de a legtöbb orvos egyetért abban, hogy évente egyszer elvégezni az MRI-vizsgálatot” – mondja Lublin.

Ezenkívül különböző típusú MRI-vizsgálatok használhatók különböző információk beszerzésére az idő múlásával. “A T1 súlyozott MRI-vizsgálat érzékeny a betegség aktuális aktivitására” – mondja Black. „A T2 súlyozott MRI pedig jobban azonosítja a sérült területeket. ”

Mit kérdezzen kezelőorvosától az SM MR-ről?

Az MRI fájdalommentes eljárás, de akár 60 percig is eltarthat. Ha nem volt MRI-vizsgálata, kérdezze meg kezelőorvosát, mire számíthat a vizsgálat során. Íme néhány kérdés:

Az MRI biztonságos számomra? “Mivel az MRI nem bocsát ki sugárzást, a vizsgálat nagyon biztonságos” – mondja Lublin. Van valami oka annak, hogy nem végezhetek MRI-t? “Két oka van, hogy az MRI nem ajánlott” – mondja Black. „Ha pacemakere van, vagy fémkapcsokat használtak az agyvérzés elállítására, előfordulhat, hogy nem tud MRI-vizsgálatot végezni. ” Mondja el kezelőorvosának, ha bármilyen fém van a szervezetében. Biztonságos számomra a gadolínium használata? “Néhány ember allergiás lehet a gadolíniumra, de ez ritka” – mondja Black. A gadolínium használatának egyetlen másik veszélye az, ha veseelégtelensége van. Tájékoztassa kezelőorvosát, ha vesebetegségben szenved. Nyitott vagy zárt MRI-t kell csinálnom? Egyes MRI-k nyitott kialakításúak, ahol a teszt alatt fekszenek, míg mások zárt csövekkel készülnek. Ha klausztrofóbiája van, akkor a nyílt típust részesítheti előnyben, de ezek nem teljesen ugyanazok. A zárt típus általában erősebb mágnessel rendelkezik. “A zárt MRI valamivel jobb képeket biztosít, így ha elviseli a szűkebb helyet, a zárt MRI-vizsgálat jobb” – mondja Black.

Az MRI jelenleg a legjobb eszköz az SM diagnosztizálására és monitorozására. Nagyon hasznos az SM-kutatásban is. Az MRI lehetővé tette az orvosok számára, hogy lássák és megértsék, mi történik az SM alatt, és ez egy biztonságos és hatékony módja az SM kezelésének.

Iratkozzon fel szklerózis multiplex hírlevelünkre!

A legújabb a sclerosis multiplexben

Az SM nem fog megfosztani az élet minden örömétől

Írta: Trevis Gleason 2021. április 29

Az evobrutinib SM-gyógyszer vizsgálata biztató eredményekkel jár

Az evobrutinib az első a BTK inhibitorok csoportjában, amelyet az SM kezelésére értékeltek.

Írta: Brian P. Dunleavy 2021. április 26

20 év MS-ben élt, szerkesztetlenül

Írta: Trevis Gleason 2021. április 23

Az újonnan jóváhagyott MS Drug Ponvory csökkenti a fáradtságot, tanulmányok mutatják

A Ponvory emellett csökkenti a visszaeséseket és az új elváltozásokat az SM visszaeső formáiban szenvedő betegeknél.

Írta: Brian P. Dunleavy 2021. április 21

Az SM esetében a társadalmi elszigeteltség volt a norma a COVID-19 világjárvány előtt

Írta: Mona Sen 2021. április 21

Hogyan emlékeztet a Gannet merülése és felszínre kerülése az SM-es életre

Írta: Trevis Gleason 2021. április 15

Távorvoslás az SM Care számára: Két hüvelykujj felfelé

Az SM-betegek és az egészségügyi szolgáltatók is azt mondják, hogy a jövőben is szeretnék megtartani a virtuális látogatás lehetőségét, még a járvány lecsengése után is. . .

Írta: Don Rauf 2021. április 13

Hogyan véd meg az én beszédem fizikailag és érzelmileg

Írta: Mona Sen 2021. április 9

Hogyan hozzunk létre otthoni munkaterületet az MS szem előtt tartásával

Írta: Trevis Gleason 2021. április 9

Az izmok odafigyelésének fontossága SM esetén

Írta: Trevis Gleason 2021. április 1"

A depresszió a szomorúság érzése, amely két hétig vagy tovább nem múlik, és elkezdi zavarni a napi működési képességét. A depresszió egyik leggyakoribb tünete az étkezési mennyiség megváltozása. Egyes depressziósok számára ez étvágytalanságot jelent, míg mások számára az elfogyasztott mennyiség megnövekedhet.

Az étvágytalanság a depresszió korai jele vagy a depresszió visszaesésére utalhat. Másrészt, néhány ember nem tudja abbahagyni az evést, ha depressziós," mondja Gary Kennedy, MD, a New York-i Bronx-i Montefiore Medical Center geriátriai pszichiátriai igazgatója. "A testsúly hirtelen változása, akár gyarapodás, akár csökkenés, depresszióra figyelmeztethet, különösen azoknál, akiknél a depresszió egyéb tünetei vannak, vagy akinek kórtörténetében depresszió szerepel. "

Hogyan befolyásolja a depresszió az étvágyat

Az étkezési szokásaiban bekövetkezett változások összefügghetnek a depresszió egyéb tüneteivel, mint például a fáradtság és a tevékenységekből származó öröm hiánya. "Sok depressziós ember elveszti az energiát és az érdeklődést. Ez magában foglalhatja az étkezés iránti érdeklődés elvesztését. " mondja Dr. Kennedy. "Ez különösen igaz lehet a depressziós idős emberekre, akik elveszíthetik érdeklődésüket a főzés iránt, és nincs energiájuk az ételek elkészítéséhez. Mások számára az émelygés a depresszió tünete és az étvágytalanság oka lehet. "

Míg az étvágytalanság gyakori depressziós tünet, a szomorúság vagy az értéktelenség érzése néhány embert túlevésre késztet. "A depresszió érzelmi evést is eredményezhet, amely gyakori esemény, amelyben az evés iránti igény nem kapcsolódik fizikai éhséghez," – mondja Debra J. Johnston, RD, a Remuda Ranch, az Ariz állambeli wickenburgi étkezési zavarokat kezelő központ kulináris szolgáltatásokért felelős vezetője. "Ehelyett az érzelmi evés az érzelmi éhségre adott válasz. Amikor a betegek érzelmeikre reagálva esznek, az étel megnyugtatja őket, mivel megváltoztatja az agy kémiai egyensúlyát, teltségérzetet kelt, amely kényelmesebb, mint egy üres gyomor, és javítja a hangulatot a boldogabb időkkel való pozitív kapcsolat révén. "

Mikor érdemes orvoshoz fordulni?

A depresszióban szenvedő emberek különböző tüneteit mutatják, de az étvágy hirtelen megváltozása a depresszió gyakori jele, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni. Íme a figyelmeztető jelek, amelyekről tájékoztatnia kell orvosát:

Étvágyváltozás egyéb tünetekkel együtt, mint például szomorúság, bűntudat, érdeklődés elvesztése az egykor élvezett tevékenységek iránt, alvászavarok vagy emésztési tünetek, például székrekedés vagy hányinger. bár nem vagy éhes Bármilyen változás az étkezési szokásokban vagy jelentős változás a testsúlyodban, különösen akkor, ha korábban depressziós. "A depresszióban szenvedők súlyos fogyást tapasztalhatnak, ami veszélyes lehet testi egészségükre," figyelmeztet Kennedy. Bármilyen halál vagy öngyilkosság gondolata; ha ez megtörténik, azonnal értesítse orvosát

Egészséges étrend betartása depresszió esetén

Ha megpróbál ragaszkodni rendszeres étkezési szokásaihoz, valamint az egészséges táplálkozáshoz, segíthet a depresszió kezelésében. "Nincs olyan depressziós étrend, amely meggyógyítaná vagy megelőzné a klinikai depressziót, de vannak kutatások, amelyek azt mutatják, hogy egyes diéták jobbak a depresszió kezelésére, mint mások," mondja Kennedy. Ezek a táplálkozási tippek segíthetnek:

Mediterrán diéta. "Vannak olyan kutatások, amelyek alátámasztják, hogy a mediterrán stílusú étrend, amely sok gyümölcsöt, diót, hüvelyeseket és olívaolajat tartalmaz, valamint alacsony a telített zsírokban, csökkenti a depresszió kockázatát," mondja Kennedy. Omega-3 zsírsavak. Ezek az anyagok a hidegvízi halakban találhatók, és kimutatták, hogy fontosak az agyműködésben. Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy fokozhatják az egyén antidepresszáns gyógyszerekre adott válaszát. Vitaminok és tápanyagok. "A kutatások azt mutatják, hogy a tápanyagok, például a B12-vitamin, a B6-vitamin és a triptofán hiánya negatív hatással lehet a hangulatra. Következésképpen az étvágytalanságból eredő helytelen táplálkozás tovább súlyosbíthatja a depressziót," magyarázza Johnston. Táplálkozási támogatás. Érdemes dietetikussal beszélni étkezési szokásairól. "A dietetikus segíthet a depresszióban szenvedőknek azáltal, hogy táplálkozásilag kiegyensúlyozott étkezési tervet készít, amely figyelembe veszi a páciens egyéni szükségleteit," mondja Johnston. "Például előfordulhat, hogy a depressziós betegnek nincs energiája vagy kedve az étel elkészítéséhez. A dietetikus ezt figyelembe veszi, és könnyen elkészíthető ételeket tartalmazó menüket készít. " Az étvágytalanságban szenvedő, súlyos depresszióban szenvedőknek táplálék-kiegészítőkre lehet szükségük a fogyás és a tápanyaghiány megelőzésére.

Tájékoztassa kezelőorvosát a súlyában bekövetkezett jelentős változásokról és a depresszió egyéb tüneteiről. Ha Önnél depressziót diagnosztizáltak, az étkezési szokások megváltozása azt jelentheti, hogy depressziója rosszabbodik. A kezelés működik, ezért ne hagyja figyelmen kívül a depresszió lehetséges figyelmeztető jeleit.

Iratkozzon fel Mentális Wellness Hírlevelünkre!

A legújabb a depresszióban

A 10 legjobb étel a szezonális depresszió megnyugtatására

Az agyműködést serkentő, vércukorszintet javító élelmiszerek széles választéka segíthet enyhíteni a szezonális affektív zavar (SAD) tüneteit.

Írta: Jessica Migala 2021. február 25

A D-vitamin segíthet a depresszió kezelésében?

A D-vitamin híres arról, hogy segíti szervezetünket erős csontozat kialakításában, de a kutatások azt is kimutatják, hogy segíthet enyhíteni a depresszió tüneteit. Íme, hol. . .

Írta: Lorie A. Parch 2020. június 22

Beszélő depresszió: A rendellenesség leírására használt kifejezések szójegyzéke

Szeretne többet megtudni arról a nyelvről, amely leírja azt a mentális betegséget, amely világszerte több mint 264 millió embert érint? Íme a mélypont a . . .

Írta: Julie Marks 2020. január 17

Hogyan lehet észrevenni a tini depresszió jeleit

A serdülők depressziójának tüneteit félre lehet értelmezni, és a rendellenességet gyakran félreértik.

Írta: Katie Hurley, LCSW, 2019. október 9

Hogyan lehet megbirkózni a gondozói depresszióval

A depresszióra való fokozott tudatosság ellenére a gondozói depresszió még mindig a radar alatt repül. Ismerje meg, mire figyeljen, és hogyan kérjen segítséget.

Írta: Michelle Seitzer 2019. szeptember 11

Az első szülés utáni depresszió gyógyszere elnyeri az FDA jóváhagyását

Az áttörő kezelés gyorsan enyhíti a tüneteket, de több mint két napon keresztül intravénás injekciót igényel, és borsos ára van.

Írta: Don Rauf 2019. március 21

Az FDA jóváhagyja az orrsprayt a kezelésnek ellenálló depresszióhoz

A ketaminból származó gyógyszer új reményt ígér azoknak az embereknek, akik nem részesültek az antidepresszáns gyógyszerekből.

Becky Upham 2019. március 11

A ketamin depresszió a legjobb új remény?

Hamarosan egy új típusú depressziókezelés is könnyebben elérhetővé válhat. neked való?

Írta: Holly Pevzner 2019. január 16

Expozíciós terápia depresszióra, PTSE-re és egyebekre

Eredetileg a poszttraumás stressz-zavar (PTSD) kezelése volt, az expozíciós terápiát ma szorongás, depresszió, fóbiák és sok más kezelésére használják.

Írta: Kathleen Doheny, 2015. október 27

A depresszió jelei gyermekeknél

A depresszió nem csak a felnőtteket érinti – a gyerekeknek is előfordulhat. Tartsa szemmel az ehhez hasonló tartós viselkedéseket.

Írta: Jaimie Dalessio Clayton 2013. március 15"

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) depresszióstatisztikái szerint a felnőtt amerikaiak körülbelül 9 százaléka érzi a reménytelenséget, a csüggedtséget és/vagy a bűntudatot, ami depressziós diagnózist generál. Bármikor a felnőttek körülbelül 3 százaléka szenved súlyos depresszióban, más néven major depressziós rendellenességben, amely a depresszió hosszan tartó és súlyos formája. Valójában a súlyos depresszió a 15 és 44 év közötti amerikaiak rokkantságának vezető oka a CDC szerint. Ezeknek a nagyon valós depressziós statisztikáknak a megértése segít teljesebb képet festeni a depresszió Amerikában gyakorolt ​​hatásáról.

A depresszió prevalenciája férfiaknál vs. nőknél

Az Országos Mentális Egészségügyi Intézet (NIMH), a mentális egészségügyi problémákkal foglalkozó legnagyobb tudományos szervezet szerint a nők 70 százalékkal nagyobb valószínűséggel szenvednek depressziót életük során, mint a férfiak. A kutatások kimutatták, hogy ez részben a hormonoknak köszönhető. A depresszió kockázata nő a terhesség után, a menstruáció alatt és a menopauza idején. Egy másik ok a nők magasabb regisztrált számára? Valószínűbb, hogy segítséget kérnek és diagnosztizálják őket. "A férfiak nagyobb valószínűséggel próbálnak öngyógyítani kábítószerrel vagy alkohollal, míg a nők nagyobb valószínűséggel kérnek segítséget barátoktól, családtagoktól vagy pszichiáterektől." magyarázza Carole Lieberman, MD, pszichiáter, író, valamint a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem Semel Idegtudományi és Emberi Viselkedési Intézetének klinikai karának tagja.

A depresszió növekvő aránya

A depresszióval kapcsolatos statisztikai trendeket nehéz megállapítani, de a legtöbb szakértő egyetért abban, hogy a depresszió aránya az Egyesült Államokban és világszerte növekszik. A tanulmányok azt mutatják, hogy az elmúlt 50 évben drámaian megnőtt az amerikaiak depressziós aránya. A The American Journal of Psychiatry című folyóiratban megjelent kutatás szerint az amerikai felnőttek súlyos depressziós aránya 3,33 százalékról 7,06 százalékra nőtt 1991 és 2002 között. A depressziót világméretű járványnak is tekintik, a világ népességének hondrostrong magyarország 5 százaléka szenved a betegségtől. állapota az Egészségügyi Világszervezet szerint.

A depresszió különböző formákban jelentkezik

Azok az emberek, akiknek életükben olyan stresszhelyzetek vannak, amelyek reménytelennek és tehetetlennek érzik magukat, nagyobb valószínűséggel lesznek depressziósok," mondja Dr. Lieberman. Ezt azonban megjegyzi "A depressziónak sokféle típusa létezik, a kerti változatos szomorú hangulattól a súlyos pszichotikus depresszióig. "

A súlyos depressziót olyan súlyosan depressziós hangulatként határozzák meg, amely két hétig vagy tovább tart, és megzavarja a személy napi funkcióit. A depresszió egyéb típusai a következők:

Dysthymia. Ez a kisebb, de krónikus depresszió egy fajtája, amely két évig vagy tovább tart. A dysthymia az amerikai felnőttek körülbelül 1,5 százalékát érinti. Szülés utáni depresszió. A depresszió ezen formája a nők körülbelül 10-15 százalékát érinti röviddel a szülés után. Szezonális affektív zavar (SAD). Ez a típusú depresszió általában a téli hónapokban fordul elő, és valószínűleg a természetes napfény hiánya okozza. Az SAD az amerikaiak 4-6 százalékát érinti, és annál gyakoribb, minél északabbra él. Bipoláris zavar. Ez az állapot olyan hangulatokat foglal magában, amelyek a depresszió és a szélsőséges ingerlékenység, az úgynevezett mánia között váltakoznak. A bipoláris zavar az amerikai felnőttek körülbelül 2,6 százalékát érinti. Pszichotikus depresszió. Ez a fajta depresszió a legsúlyosabb formája, és magában foglalja a valósággal való szakításokat, például hallucinációkat vagy téveszméket. Ritkábban fordul elő, mint a depresszió más formái; egy tanulmány szerint a pszichotikus depresszió a súlyos depresszióban szenvedők körülbelül 5 százalékánál fordul elő.

A depresszió prevalenciája más állapotokkal kombinálva